Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011

Αποτελέσματα Πανελλαδικών

Βγήκαν οι βαθμοί των φετινών πανελλαδικών εξετάσεων 2011 και οι επιδόσεις των περισσότερων υποψηφίων δεν ήταν καλές. Η μείωση εμφανίζεται στα γραπτά που βαθμολογήθηκαν μεταξύ 18 έως 20 (11,09% έναντι 15,51% για το έτος 2010). Καθώς και στα γραπτά που βαθμολογήθηκαν μεταξύ 15 έως 18 (18,08% έναντι 19% για το έτος 2010). Οι φετινές χαμηλές βαθμολογίες έχουν ως αποτέλεσμα την μαζική πτώση των βάσεων. όπως αναμένεται. Ακόμη και πτώση στις βάσεις έως 1000 μόρια.

Οι βάσεις φέτος προβλέπεται να κινηθούν ως εξής:
Στο πρώτο επιστημονικό πεδίο (Τμήμα νομικής και παιδαγωγικά τμήματα) θα υπάρξει πτώση των βάσεων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη περίπου 400 μόρια και στις περιφερειακές πόλεις έως 600 μόρια. Αυτό πηγάζει από τις κακές βαθμολογίες στο μάθημα των αρχαίων. 
Στο δεύτερο επιστημονικό πεδίο (Φυσικομαθηματικά τμήματα και τμήματα πληροφορικής) θα υπάρξει πτώση των βάσεων έως και 700 μόρια και έως ακόμη και 1000 μόρια στις επαρχιακές πόλεις. Αυτή η πτώση θα υπάρξει εξαιτίας της γενικότερης αποτυχίας στα μαθηματικά κατεύθυνσης και στης φυσική κατεύθυνσης. 
 
Στο τρίτο επιστημονικό πεδίο (Ιατρική κτλ.) η πτώση των βάσεων θα κυμανθεί από 50 έως 259 μόρια. Στις ιατρικές σχολές της περιφέρειας αναμένεται μεγάλη πτώση των βάσεων. 
 
Στο τέταρτο επιστημονικό πεδίο (Πολυτεχνικές σχολές) θα υπάρξει πτώση βάσεων έως και 500 μόρια και περισσότερα στα τμήματα των επαρχιακών πόλεων. Μικρότερη θα είναι η πτώση των βάσεων στο τμήμα των ηλεκτρολόγων μηχανολόγων και των πολιτικών μηχανικών. Στο πέμπτο επιστημονικό πεδίο θα υπάρξει πτώση βάσεων στα περιζήτητα οικονομικά τμήματα.

Γενικότερα οι επιδόσεις ήταν χαμηλές. Η προθεσμία για την υποβολή των ηλεκτρονικών μηχανογραφικών είναι έως τις 28 Ιουνίου 2011.
Καλή επιτυχία σε όλους τους υποψηφίους. 
 
Πηγή: tinea.gr

Εμείς ως Νεολαία της Δημοκρατικής Συμμαχίας, ευχόμαστε καλή Ακαδημαϊκή πορεία στους νέους φοιτητές αλλά και καλή σταδιοδρομία σε όλους τους νέους της πατρίδας μας!