Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2011

Ανακοίνωση του Γραμματέα της Νεολαίας Δημοκρατικής Συμμαχίας για τις καταλήψεις

 
Ο γραμματέας της Νεολαίας του κινήματος, Βασίλης Τσιατσιάμης, μετά και από τις τελευταίες εξελίξεις στα πανεπιστήμια και στα ΑΤΕΙ, έκανε την ακόλουθη δήλωση:


Με λύπη παρατηρούμε τις τελευταίες ημέρες τη φαρσοκωμωδία που εξελίσσεται στα Πανεπιστήμια και στα ΑΤΕΙ όλης της χώρας με πρωταγωνιστές και πάλι τους γνωστούς φοιτητοπατέρες.
Το ένα πίσω από το άλλο τα ιδρύματα τελούν υπό κατάληψη και παράλληλα διακυβεύεται η εξεταστική χιλιάδων φοιτητών καθώς και εξάμηνο των μαθημάτων.
Το κρυφτούλι μεταξύ κομμάτων και νεολαιών συνεχίζεται με τα μεν κόμματα να σφυρίζουν αδιάφορα για τη στάση των κομματικών τους παρατάξεων ενώ οι νεολαίες από την πλευρά τους με το φόβο των μεταρρυθμίσεων, οι οποίες τους «ξεβολεύουν», δε διστάζουν να πετάνε στα σκουπίδια τους κόπους και τα όνειρα χιλιάδων συμφοιτητών τους.
Η κυβέρνηση το μόνο που πρέπει να κάνει είναι να
εφαρμόσει το νόμο αντιμετωπίζοντας τις παράνομες πράξεις των δυναμικών μειοψηφιών. Τα υπόλοιπα είναι ευθύνη του κάθε μέλους της ακαδημαϊκής κοινότητας που θεωρεί ότι το πανεπιστήμιο δεν είναι χώρος επαναστατικής γυμναστικής, αλλά παραγωγής γνώσης, ιδεών, καινοτομίας, ήθους και χαρακτήρα.
Η Νεολαία της Δημοκρατικής Συμμαχίας καλεί κάθε νέο και υγιώς σκεπτόμενο φοιτητή, που δε θεωρεί τη γενιά μας φιμωμένη, να δώσει δυναμικό παρόν στην γενική συνέλευση της σχολής του και με τη συμμετοχή του να διασώσει το δικό του μέλλον και μαζί το μέλλον της εκπαίδευσης και της χώρας.