Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011

Καταδικάζουμε τις ενέργειες της ΠΑΣΠ ΑΕΙ

Η Νεολαία Δημοκρατικής Συμμαχίας καταδικάζει με ανακοίνωσή της τις ενέργειες της ΠΑΣΠ ΑΕΙ, που με τις ενέργειές της κρατάει κλειστές τις Σχολές:

Με λύπη παρατηρούμε τα όσα διαδραματίζονται τις τελευταίες ημέρες στο χώρο τον πανεπιστημίων εκ μέρους της ΠΑΣΠ ΑΕΙ. Δυστυχώς, οι φοιτητοπατέρες της κυβερνητικής παράταξης, πανικοβλημένοι από τη διαφαινόμενη απώλεια των κεκτημένων συμφερόντων τους και τρομοκρατημένοι από την μαζική κινητοποίηση των ανεξάρτητων και υγιώς σκεπτόμενων φοιτητών που τάσσονται υπέρ των ανοικτών σχολών, επέστρεψαν και πάλι στις γνώριμες γι' αυτούς τακτικές καταπάτησης κάθε έννοιας σεβασμού και δημοκρατίας στους χώρους των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων.
Η αρχή έγινε την προηγούμενη εβδομάδα από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο. Εκεί, η ΠΑΣΠ ΑΣΟΕΕ

βλέποντας πως το Πλαίσιό της αδυνατούσε να συγκεντρώσει περισσότερες ψήφους από εκείνο των ανεξάρτητων, μετά τους τραμπουκισμούς και τις απειλές εναντίον πρώην μέλους τους, πρότεινε να διεξαχθεί ξεχωριστεί ψηφοφορία για συνέχιση ή μη της κατάληψης. Με αυτόν τον τρόπο, η συνεργασία των «δημοκρατικών» δυνάμεων της Αριστεράς (ΕΑΑΚ-ΠΑΣΠ-ΠΚΣ-ΑΡΕΝ) κατάφερε να κλείσει τη σχολή.
Το αποκορύφωμα όμως συνέβη χθες στη Νομική Αθηνών όπου οι φοιτητές με μεγάλη πλειοψηφία αποφάσισαν τη λήξη της κατάληψης και την άμεση έναρξη εξεταστικής και μαθημάτων. Μην έχοντας άλλη επιλογή, η ΠΑΣΠ και τα δεκανίκια της με τις γνωστές τακτικές βίας και νοθείας, αυτοανακηρύχθηκαν νικητές και η σχολή παρέμεινε κλειστή.
Ως Νεολαία Δημοκρατικής Συμμαχίας καταδικάζουμε απερίφραστα τις απαράδεκτες αυτές ενέργειες, δηλώνουμε πως θα είμαστε στο πλευρό του κάθε υγιώς σκεπτόμενου φοιτητή που θέλει να ανοίξει η σχολή του, θα παρακολουθούμε τις εξελίξεις και θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν για να συνεχιστεί απρόσκοπτα η εύρυθμη λειτουργία των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων.