Παρασκευή 3 Ιουνίου 2011

Γιατί η νεολαία πρέπει να ψηφίσει Δημοκρατική Συμμαχία

Της Σάντυ Γρηγοριάδη

Γιατί πρώτα και πάνω από όλα οι νέοι οφείλουν να καταλάβουν ότι εκείνοι είναι που μπορούν και πρέπει να πάρουν την τύχη τους στα χέρια τους. Πρέπει όλοι να καταλάβουμε ότι μόνο με τη συμμετοχή θα έχουμε τη δυνατότητα να διεκδικήσουμε ένα καλύτερο μέλλον. Η αποχή είναι ανοχή. Ανοχή σε ένα σύστημα που βυθίζει τη χώρα ολοένα και περισσότερο και μηδενίζει τις προοπτικές μας για ένα μέλλον δημιουργικό και αισιόδοξο. Καμία αποχή, καμία συγκέντρωση διαμαρτυρίας, ειρηνική ή όχι, δεν προσφέρει ουσιαστική λύση στο πρόβλημα. Σε αυτήν τη δύσκολη περίοδο που περνάει η χώρα μας οι νέοι οφείλουν να
είναι παρόντες, να στηρίξουν τη δημοκρατία και να αποφασίσουν οι ίδιοι για το μέλλον τους αφήνοντας πίσω τη νοοτροπία του παρελθόντος και αναπτύσσοντας με την πολιτική μια σχέση δημιουργική και όχι πελατειακή. Σε μια τέτοια περίοδο δεν πρέπει να μας καθοδηγούν ούτε χρώματα ούτε δεξιές ή αριστερές καταβολές. Όλοι μαζί, με ξεκάθαρους στόχους μπορούμε να οδηγήσουμε και πάλι την Ελλάδα ψηλά.
Η Δημοκρατική Συμμαχία γεννήθηκε ακριβώς την περίοδο που οι νέοι είχαν γυρίσει την πλάτη τους στην πολιτική απογοητευμένοι από ένα πολιτικό σύστημα που καταρρέει κι από μία χώρα που δεν τους εγγυάται ένα καλύτερο μέλλον. Η Δημοκρατική Συμμαχία γεννήθηκε για να προσφέρει ξανά στους Έλληνες το όραμα και την ελπίδα. Είναι εδώ με συγκεκριμένες προτάσεις και ξεκάθαρους στόχους. Δεν εμμένει στο λαϊκισμό, δε δίνει ψεύτικες υποσχέσεις. Έχοντας πιάσει τον παλμό της κοινωνίας προτείνει καίριες λύσεις σε όλους τους τομείς.
Το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι νέοι σήμερα είναι η ανεργία. Τα πτυχία που αποκτούν είναι χωρίς αντίκρυσμα καθώς η πόρτα της αγοράς εργασίας είναι κλειστή γι’ αυτούς. Η Δημοκρατική Συμμαχία προτείνει άμεση σύνδεση των ακαδημαϊκών ιδρυμάτων με την αγορά εργασίας και συνεργασία με επιχειρήσεις. Είναι πολύ σημαντική η βοήθεια αυτή του κράτους στο ξεκίνημα της καριέρας ενός νέου ανθρώπου καθώς και η συμβολή στην απόκτηση της απαιτούμενης προϋπηρεσίας. Τη στιγμή που οι επιχειρήσεις ανά την Ελλάδα κλείνουν ή υπολειτουργούν αδυνατώντας να ανταπεξέλθουν στις εισφορές και τους φόρους που επιβάλλει το κράτος, η Δημοκρατική Συμμαχία δίνει κίνητρα στους νέους για να γίνουν ξανά δημιουργικοί. Προτείνει μείωση των υψηλών ασφαλιστικών εισφορών κατά 10% και κατά 50% τα πρώτα 3 χρόνια για νέες επιχειρήσεις και για επιχειρήσεις που δημιουργούν νέοι κάτω των 30 ετών .Με το σύνθημα να επιδοτείται η εργασία και όχι η ανεργία.
Κλείνοντας θα ήθελα να κάνω μια μικρή αναφορά στην πρόεδρο του κινήματος της Δημοκρατικής Συμμαχίας, κ. Ντόρα Μπακογιάννη. Ούσα μια πολιτικός η οποία έχει να επιδείξει αξιόλογο έργο από όποια θέση κι αν υπηρέτησε την πατρίδα, έχοντας κάνει μια δημόσια αυτοκριτική και έχοντας αναλάβει την ευθύνη που της αναλογούσε, πήρε ακόμη ένα ρίσκο δημιουργώντας ένα νέο φιλελεύθερο κίνημα και είναι σήμερα εδώ κοιτάει τον ελληνικό λαό στα μάτια και του δείχνει το δρόμο. Είναι μία πολιτικός με ξεκάθαρο και καθαρό λόγο και ηγετική φυσιογνωμία. Αξίζει την εμπιστοσύνη μας, ΑΞΊΖΕΙ την ψήφο μας.
Νέοι και νέες η επιλογή είναι δική σας.