Πέμπτη 7 Ιουλίου 2011

Τα πράγματα στα πανεπιστήμια πρέπει να αλλάξουν...


Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη, συναντήθηκε την Πέμπτη (7/7) με αντιπροσωπεία της Συνόδου των Πρυτάνεων. Αμέσως μετά απάντησε σε ερωτήσεις δημοσιογράφων:
Ντόρα Μπακογιάννη: Ξεκινάμε όλοι από μία κοινή αφετηρία. Ότι τα πράγματα πρέπει να αλλάξουν. Και ότι πρέπει να αλλάξουν, βεβαίως, προς τη σωστή κατεύθυνση. Το νομοσχέδιο έχει πολλά θετικά σημεία. Από την κατάργηση του συγγράμματος, μέχρι πολλές από τις λεπτομέρειες, όπως για τους αιώνιους φοιτητές και άλλα.
Υπάρχουν θέματα όμως που πρέπει να ξεκαθαριστούν. Και πρέπει να ξεκαθαριστούν με ουσιαστικό διάλογο, μεταξύ της ακαδημαϊκής κοινότητας και του υπουργείου και με τη συμβολή των υπολοίπων κομμάτων. Αλλά πρέπει να ξεκαθαριστούν πλήρως και ο διάλογος αυτός πρέπει να γίνει όχι ως διάλογος για το διάλογο, αλλά ως διάλογος με στόχο την επίλυση των ερωτημάτων, τα οποία θέτει η ακαδημαϊκή κοινότητα και τα οποία μέχρι σήμερα δεν έχουν απαντηθεί.
Καλούμε την κ. Διαμαντοπούλου να προχωρήσει στον ουσιαστικό αυτό διάλογο άμεσα. Με καθαρές και ανοιχτές κουβέντες και όχι με καλυμμένες σκέψεις, οι οποίες κάποια στιγμή θα εμφανιστούν στο μέλλον. Σήμερα είναι η ώρα να γίνει αυτή η συζήτηση, σήμερα πρέπει να ξεκαθαρίσουν τα θέματα, σήμερα πρέπει να συμφωνηθούν, κατά το μέγιστο δυνατό, με τους ενδιαφερόμενους και με τις πολιτικές ηγεσίες.